Hovädzia sviečkovica

Grilovaný filet mignon so zemiakovým pyré a s tymianovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Postup

  1. Hovädziu sviečkovicu očistíme, nakrájame na plátky, ktoré majú asi 50 gramov a grilujeme na hovädzom tuku z každej strany asi tri minúty, osolíme hrubozrnnou soľou a okoreníme. Necháme odležať 2 minúty.
  2. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme a vyšľaháme do pyré, do ktorého postupne pridávame maslo a smotanu. Nakoniec pridáme podľa chuti soľ a muškátový orech.
  3. Omáčka: Do hrnca dáme omáčku demi glace, tymian, worcester a víno a varíme (redukujeme) do požadovanej konzistencie. Nakoniec do omáčky vmiešame studené maslo.