Grilovaný encián so šalátom, grepom a orechami

Autor receptu: ciernalabut

Rýchla, chutná večera. Nezvyknem dávať do šalátu ovocie, tak ani neviem ako ma napadol grep, ale bola to dobrá kombinácia :-)

2
porcie
10 minút
príprava
5-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Encián potrieme olejom a posypeme hubovým korením s bylinkami (ale môžte ho posypať akýmkoľvek korením ktoré vám chutí:-)) neháme grilovať, ja som ho robila na stolnom zatváracom grile, takže sa griloval naraz z oboch strán. preto stačilo 5 minút, ale môžte ho robiť na mriežkovanej panvici (kým nezmäkne) alebo ho zabaliť do alobalu a grilovať ho v trúbe cca 20 minút.
  2. Ľadový šalát, uhorku a nakladané uhorky nakrájame, pridáme 2-3 lyžičky olivového oleja s 2 lyžičkami vody, šalátové korenie, trošku soli, ľanové semienka a mandle.
  3. Šalát naložíme na taniere, naň naukladáme grep nakrájany na kocky a môžme ešte posypať nadrvenými kešu orieškami. Položíme ugrilovaný encián a podávame. Rýchle a chutné :-) Dobrú chuť !