Grilované špízy
Grilované zemiakové špízy so šalotkou, slaninou s klobásou
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky umyjeme a povaríme v osolenej vode
10–15 minút. Necháme vychladnúť a potom nakrájame na hrubé
kolieska aj so šupkou.
- Slaninu, klobásu a šalotku nakrájame tak, aby sme ich vedeli napichovať na špíz. Potom striedavo so zemiakmi napichujeme na špízy. Hotové špízy ukladáme na gril a pečieme a otáčame, kým nie sú hotové.
- Dip: Nivu nastrúhame do misky, pridáme kyslú
smotanu, majonézu, pretlačený cesnak, nadrobno
nakrájanú pažítku a petržlenovú vňať a dôkladne premiešame. Okoreníme a osolíme podľa potreby a ešte
premiešame. Podávame k hotovým špízom.
|