Grilované špízy

Grilované zemiakové špízy so šalotkou, slaninou s klobásou

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a povaríme v osolenej vode 10–15 minút. Necháme vychladnúť a potom nakrájame na hrubé kolieska aj so šupkou.
  2. Slaninu, klobásu a šalotku nakrájame tak, aby sme ich vedeli napichovať na špíz. Potom striedavo so zemiakmi napichujeme na špízy. Hotové špízy ukladáme na gril a pečieme a otáčame, kým nie sú hotové.
  3. Dip: Nivu nastrúhame do misky, pridáme kyslú smotanu, majonézu, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú pažítku a petržlenovú vňať a dôkladne premiešame. Okoreníme a osolíme podľa potreby a ešte premiešame. Podávame k hotovým špízom.