Grilované pivné krídelká (fotorecept)

Autor receptu: andys

Recept Zdeňka Pohlreicha - šéfa na grile. Stojí za malý hriech ;)

6
porcií
45 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Väčšie kuracie krídelká umyjeme, očistíme, na najhrubších miestach narežeme ostrým nožom a poukladáme ich do väčšej misy.
  2. Krídelká polejeme olejom (podľa receptu Z. Pohlreicha použijeme arašídový, ja som použila slnečnicový), citrónovou šťavou, worcestrovou omáčkou a pivom. Premiesime a prisolíme hrubou soľou. Napokon pridáme čerstvo pomleté farebné korenie. Misu uzavrieme a mäsko necháme niekoľko hodín odležať (podľa osvetlenia je vidieť, že túto časť receptu som pripravovala neskoro večer).
  3. Pred samotným grilovaním si pripravíme omáčku. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a strúhaný zázvor - podľa chuti. Okoreníme hrubo mletým korením a chilli korením a pražíme, kým cibuľka nie je zlatavá. Pridáme hustejšiu paradajkovú šťavu, pivo, šťavu z citróna, worcestrovú a sójovú omáčku. Dochutíme hnedým cukrom, plnotučnou horčicou a medom. Varíme, kým omáčka nehustne.
  4. Z uvarenej omáčky odoberieme asi polovicu na servírovanie. Zvyšok použijeme na potieranie krídelok počas grilovania.
  5. Teraz to najdôležitejšie - pripravíme gril na grilovanie. Rozpálime uhlie na grilovanie a rošt potrieme tukom. Z krídelok zlejeme zvyšnú marinádu a necháme ich odkvapkať.
  6. Naukladáme ich na rozpálený rošt, z oboch strán ich počas grilovania grilovacou omáčkou. Plamienky ich môžu jemne "olizovať", ale tak, aby nezhoreli.
  7. Hotové krídelká podávame so zvyšnou omáčkou. Okrem toho odporúčam tieto dipy skvelého enerrgizera: Mezze-mezza-mazzah . Dobrú chuť a peknú rodinnú grilovačku :)