Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom

Autor receptu: shukvacik

Čítal som veľa receptov ohľadom prípravy kuriatka, skúsil som niečo nové, nový spôsob, nová chuť. Tak som Vám to dnes zdokumentoval. Výsledok naozaj stojí za to a budem rád keď sa necháte inšpirovať.

4-6
porcie
10 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. Určite ste už čítali o tomto spôsobe prípravy pečeného kuriatka, výsledok je že kuriatko je doslova ako grilované. Čo budeme vlastne potrebovať ...
  2. Kurča poriadne umyjeme, nasolíme, pridáme Solčanku, rascu a mleté čierne korenie (ja papriku osobne nedávam a mám pocit že horkne ) kto chce môže pridať aj červenú mletú papriku.
  3. Fľašu piva zbavíme etikety, poriadne ju umyjeme, cez hrdlo prepcháme kurča a fľašku otvoríme.
  4. Kurča položíme na pekáč (ja som pridal ešte dve stehna) polejeme čiernym pivom a vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňoch.
  5. V rúre sa nám kurča podlieva samo, ak chcete aby sa podlievalo viac, dajte do piva štipku soli.
  6. Kurča pečieme hodinu, hodinu a pol a každých 20 minút ho potrieme medom, ktorý máme zmiešaný s čiernym pivom.
  7. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame, vložíme na plech, pridáme soľ, cibuľu, rascu a pečieme cca pol hodinu s kuriatkom v rúre.
  8. Po hodine bolo kuriatko doslova hotové a vôňa v kuchyni bola neopísateľná.
  9. Nech sa páči môžme servírovať :-)
  10. Prajem Vám dobrú chuť.