Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom
Autor receptu: shukvacik
Čítal som veľa receptov ohľadom prípravy kuriatka, skúsil
som niečo nové, nový spôsob,
nová chuť. Tak som Vám
to dnes zdokumentoval. Výsledok naozaj stojí za to a
budem rád keď sa necháte
inšpirovať.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Určite ste už čítali o tomto spôsobe prípravy pečeného kuriatka, výsledok je že kuriatko je doslova ako grilované. Čo budeme vlastne potrebovať ...
- Kurča poriadne umyjeme, nasolíme, pridáme Solčanku, rascu a mleté čierne korenie (ja papriku osobne nedávam a mám pocit že horkne ) kto chce môže pridať aj červenú mletú papriku.
- Fľašu piva zbavíme etikety, poriadne ju umyjeme, cez hrdlo prepcháme kurča a fľašku otvoríme.
- Kurča položíme na pekáč (ja som pridal ešte dve stehna) polejeme čiernym pivom a vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňoch.
- V rúre sa nám kurča podlieva samo, ak chcete aby sa podlievalo viac, dajte do piva štipku soli.
- Kurča pečieme hodinu, hodinu a pol a každých 20 minút ho potrieme medom, ktorý máme zmiešaný s čiernym pivom.
- Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame, vložíme na plech, pridáme soľ, cibuľu, rascu a pečieme cca pol hodinu s kuriatkom v rúre.
- Po hodine bolo kuriatko doslova hotové a vôňa v kuchyni bola neopísateľná.
- Nech sa páči môžme servírovať :-)
- Prajem Vám dobrú chuť.