Grilované kalmáre

Grilované kalmáre na cesnaku s hráškovou tarhoňou a macerovanou reďkovkou

Autor receptu: redakcia

3
porcie

Suroviny

Postup

  1. Tarhoňu uvaríme v osolenej vode do polomäkka (asi 13 minút). Prepláchneme studenou vodou. Hrášok uvaríme a vymixujeme na jemné pyré. Pyré prepasírujeme, aby sme odstránili šupy. Na panvici zmiešame tarhoňu s pripraveným pyré a pomaly zahrievame. Dochutíme soľou, korením, parmezánom a zjemníme maslom.
  2. Kalmáre vyčistíme, hlavy necháme v celku a telo pokrájame na 1 cm hrubé prúžky. Necháme dobre osušiť, aby sa na panvici nelepili. Panvicu rozpálime, dáme do nej olivový olej a kalmáre prudko restujeme dozlatista. Potom odložíme zo sporáka, pridáme prelisovaný cesnak, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
  3. Balzamikový ocot a cukor dáme variť do hrnčeka. Zredukujeme na polovicu a keď začne hustnúť, odložíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí dochutíme soľou a korením. Reďkovky nakrájame na polovice a v pripravenej zmesi ich macerujeme 12 hodín. Hotové jedlo ozdobíme čerstvým hráškom a hráškovými klíčkami.