Grilážky bez Salka (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Nespomeniem si presne odkiaľ recept mám, ale mám ho už dosť dávno. Robím ho na Veľkú noc, na Vianoce , na narodeniny, na meniny, na hody,......dôvod sa vždy nájde. Robím ho preto, že všetci ho máme radi a ešte preto, že je lacnejší ako ten so Salkom. A ani jeden oblievač nepovedal, že si neprosí, chutili všetkým.

10 - 15 minút
príprava
5 - 10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny.
  2. Rozpustíme si Heru.
  3. Upálime kryštálový cukor na karamel.
  4. Do karamelu pridáme zomleté aj posekané orechy, premiešame.
  5. Potom prilejeme rozpustenú Heru a miešame na slabom ohni, kým sa to nespojí.
  6. Ďalej primiešame žĺtky s cukrom a opäť pomaly premiešame na slabom ohni. Vznikne nám hustá masa ( kaša ).
  7. Na plech si pripravíme tortové oblátky.
  8. Masu ( kašu ) prelejeme na oblátky.
  9. Rovnomerne rozotrieme.
  10. Na rozotretú masu ( kašu ) položíme druhú časť oblátiek. Cez noc zaťažíme.
  11. A ráno krájame na menšie kúsky.