Grilážky bez Salka (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Nespomeniem si presne odkiaľ recept mám, ale mám ho už dosť dávno. Robím ho na Veľkú noc, na Vianoce , na narodeniny, na meniny, na hody,......dôvod sa vždy nájde. Robím ho preto, že všetci ho máme radi a ešte preto, že je lacnejší ako ten so Salkom. A ani jeden oblievač nepovedal, že si neprosí, chutili všetkým.
10 - 15 minút príprava |
5 - 10 minút tepelná úprava |
Postup
- Žĺtky s cukrom vymiešame do peny.
- Rozpustíme si Heru.
- Upálime kryštálový cukor na karamel.
- Do karamelu pridáme zomleté aj posekané orechy, premiešame.
- Potom prilejeme rozpustenú Heru a miešame na slabom ohni, kým sa to nespojí.
- Ďalej primiešame žĺtky s cukrom a opäť pomaly premiešame na slabom ohni. Vznikne nám hustá masa ( kaša ).
- Na plech si pripravíme tortové oblátky.
- Masu ( kašu ) prelejeme na oblátky.
- Rovnomerne rozotrieme.
- Na rozotretú masu ( kašu ) položíme druhú časť oblátiek. Cez noc zaťažíme.
- A ráno krájame na menšie kúsky.