Grilážky
Grilážky
Autor receptu: redakcia
Advent vonia na sto spôsobov. Veď sa pripravujú najhojnejšie sviatky roka. Z kuchýň cítiť citrusy, škoricu, kakao, vanilku, no a z tej mojej karamel. Jeho trochu pripálená chuť nesmie u nás chýbať na vianočnom, ale ani na ľahšom adventnom stole.
30 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- V hrnci na miernom ohni rozpustíme kryštálový cukor na karamel. Pridáme nakrájané maslo a necháme rozpustiť. Ďalej vmiešame kondenzované mlieko a varíme asi päť minút.
- Nakoniec primiešane najemno nasekané orechy. Odstavíme a ešte teplé rozotrieme na tortové oblátky. Poslednú necháme prázdnu. Potreté oblátky uložíme na seba, posledná, vrchná bude bez plnky, zaťažíme a necháme cez noc v chladničke.
- Konce stuhnutých grilážiek môžeme namočiť do roztopenej čokolády.