Grécky šalát na pikantný spôsob (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Dnes som spravila Grécky šalát, ale na pikantný spôsob. Podávala som ho s bagetkou zo
semoliny a ovsených vločiek ako ľahký obed. Je to pestrý zeleninový šalát, plný vitamínov s
feta syrom a s olivami, ktorý vynikajúco chutí v horúčavách, aj mimo nich.
Postup
- Do misy som dala červenú cibuľu pokrájanú na kolieska.
- Pridala som plátky pokrájanej uhorky,...
- ...a kolieska paradajok.
- Červenú chilli papričku som pokrájala na jemné kolieska.
- Lístky čerstvej bazalky som stočila a pokrájala na hrubo.
- Do šalátovej misy som pridala kolieska zelenej papriky, chilli papričky a bazalku.
- Zmes som okorenila čerstvo mletým čiernym korením,jemne som celé osolila, pridala som olivový olej a citrónovú šťavu v pomere 3:1 a zľahka som všetko premiešala.
- Na tanieri som pridala kocky Feta syru, olivy a posypala ešte oreganom. Podávala som ako ľahký obed s bagetkou zo semoliny a s ovsenými vločkami.
- Gréckiy šalát sa podáva pri izbovej teplote za čerstva, ihned po pripravení, bez predhádzajúceho odležania v chladničke.
Je to veľmi osviežujúca vitamínová bomba, plnej a príjemne pikantnej chuti.