Grécky šalát na pikantný spôsob (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dnes som spravila Grécky šalát, ale na pikantný spôsob. Podávala som ho s bagetkou zo semoliny a ovsených vločiek ako ľahký obed. Je to pestrý zeleninový šalát, plný vitamínov s feta syrom a s olivami, ktorý vynikajúco chutí v horúčavách, aj mimo nich.

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Do misy som dala červenú cibuľu pokrájanú na kolieska.
  2. Pridala som plátky pokrájanej uhorky,...
  3. ...a kolieska paradajok.
  4. Červenú chilli papričku som pokrájala na jemné kolieska.
  5. Lístky čerstvej bazalky som stočila a pokrájala na hrubo.
  6. Do šalátovej misy som pridala kolieska zelenej papriky, chilli papričky a bazalku.
  7. Zmes som okorenila čerstvo mletým čiernym korením,jemne som celé osolila, pridala som olivový olej a citrónovú šťavu v pomere 3:1 a zľahka som všetko premiešala.
  8. Na tanieri som pridala kocky Feta syru, olivy a posypala ešte oreganom. Podávala som ako ľahký obed s bagetkou zo semoliny a s ovsenými vločkami.
  9. Gréckiy šalát sa podáva pri izbovej teplote za čerstva, ihned po pripravení, bez predhádzajúceho odležania v chladničke. Je to veľmi osviežujúca vitamínová bomba, plnej a príjemne pikantnej chuti.