Uhorkový šalát

Grécke tzatziky, šalátové osvieženie z uhoriek a jogurtu

Autor receptu: redakcia

Grécky studený uhorkový šalát po celom svete známy ako tzatziky sa výborne hodí k mäsovým špízom alebo k pečeným zemiakom.

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Uhorku nakrájame na malé kocky. Necháme ich chvíľu odkvapkať, môžeme jemne vyžmýkať do papierových obrúskov.
  2. Do misy dáme grécky jogurt, dohladka zmiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou. Podľa chuti osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Primiešame prelisovaný strúčik cesnaku.
  3. K jogurtovej zmesi pridáme nakrájané uhorky a premiešame.
  4. Nakoniec dochutíme najemno nasekaným čerstvým kôprom a mätou. Necháme aspoň hodinu vychladiť v chladničke.