Grécka fazuľová so zelerom -Fassolada me Selino
Autor receptu: 2010
Bol som u susedov a tam sa prave dorabala ich dedinska domaca verzia Greckej fazulovej s zelerom.
Povodne sa pouzival "selino" to je divy zeler. Tak teraz len nahrada so samosky.
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou( dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho. Dame do hrnca s vodou ( mnozstvo vody zalezi aka husta bude).My davame cca. 2 litre a dame varit s pokrajanou cibulou a cesnakom.Pripravime si zeleninu ktoru na drobnejsie a postupne pridavame do hrnca podla dlzky varenia posledne pridame aj paradajky ( tradicne sa krajaju obarene a osupane zo supy) .Varime pokial nie je fazula makka. 5 minut pred koncom pridame nakrajanu petrzlenovu vnat aj nakrajane listy zo stonkoveho celeru
Je to dietna letna dedinska polievka a nema v sebe Vegetu.Ochutime si podla potreby citronovou stavou a trochu kvalitneho olivoveho oleja.