Grécka fazuľová so zelerom -Fassolada me Selino

Autor receptu: 2010

Bol som u susedov a tam sa prave dorabala ich dedinska domaca verzia Greckej fazulovej s zelerom. Povodne sa pouzival "selino" to je divy zeler. Tak teraz len nahrada so samosky.

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou( dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho. Dame do hrnca s vodou ( mnozstvo vody zalezi aka husta bude).My davame cca. 2 litre a dame varit s pokrajanou cibulou a cesnakom.Pripravime si zeleninu ktoru na drobnejsie a postupne pridavame do hrnca podla dlzky varenia posledne pridame aj paradajky ( tradicne sa krajaju obarene a osupane zo supy) .Varime pokial nie je fazula makka. 5 minut pred koncom pridame nakrajanu petrzlenovu vnat aj nakrajane listy zo stonkoveho celeru Je to dietna letna dedinska polievka a nema v sebe Vegetu.Ochutime si podla potreby citronovou stavou a trochu kvalitneho olivoveho oleja.