Gratin podla Inda
Autor receptu: porzellanka
V centre mesta je vegetarianska restauracia, ktora ma urcite nejaky nazov, ale vsetci ju volame u Inda. Majitel udajne varil aj pre nemeckeho prezidenta. No a robi neskutocne nakypy a zapekane jedla. Ja som "masotarian", ale k Indovi idem rada. No a tento Gratin som u neho odkukala - u nas doma ma vzdy uspech.
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravime si suroviny. Osupeme cibulu, ocistime zemiaky. Zemiaky a cibulu a nakrajame na tenke platky.
- Do vymastenej zapekacej misky vlozime cibulu, posolime, na nu navrstvime zemiaky, posolime, jemne posypeme susenou senovkou a zalejeme slahackovou smotanou, do ktorej mozete rozmiesat trosku vegety (ak pouzivate). Slahacka je dolezita, pretoze obsahuje viac tuku ako kysla smotana - zohreje sa na vyssiu teplotu a skrati cas pripravy. Skusala som aj s kyslou smotanou, nebolo to zle, ale nebolo to ono.
Piect v predohriatej rure na 200°.