Grahamové rožky so sezamom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Včera som piekla tieto rohlíky. Podobné rohlíky som už vložila, ale tieto sú odlišné. Tu som použila Sladenku, ako tuk som použila slnečnicový olej, okrem vody som použila aj mlieko do cesta a kombinovala som len dva druhy múky - grahamovú múku s hladkou múkou. Vhodné aj pre diabetikov v množstve jeden rohlík.

10
porcií
120 minút
príprava
12 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si Sladenku.
  2. Do vandlíka som preosiala hladkú múku, pridala som grahamovú múku, v strede som vyhlbila jamku, do ktorej som dala Sladenku, namrvila som do nej droždie a zaliala som trochou vlažnej vody, čím som pripravila kvások.
  3. Zohriala som si odmerané množstvo mlieka, aby bolo vlažné.
  4. Múku som osolila, do vykysnutého kvásku som pridala olej a...
  5. ... s vlažným mliekom a s vlažnou vodou som zarobila hladké pružné nelepivé cesto.
  6. Cesto som prikryla utierkou a na teple som ho nechala vykysnúť do dvojnásobného objemu - cca 1 hodinu.
  7. Vykysnuté cesto som znovu prepracovala a na pomúčenej doske som z neho vytvarovala valec,...
  8. ...ktorý som pokrájala na rovnaké diely.
  9. Z každého dielu som vyvaľkala ovál približne do tvaru trojuholníka,...
  10. ...ktorý som začala stáčať od širšieho konca smerom k špičke až...
  11. ...som ho stočila do rohlíka. S cestom sa veľmi dobre pracuje.
  12. Rohlíky som preložila na plech vyložený silikonovou podložkou/pečiacim papierom a...
  13. ...rohlíky som bez daľšieho kysnutia potrela vlažným mliekom a...
  14. ...posypala som ich sezamom.
  15. Rohlíky som piekla 12 minút v trúbe predohriatej na 220 stupňov, vybrala som ich a nechala som ich vychladnúť na doske.
  16. Vychladnuté rohlíky som uložila do košíka na pečivo.