Vegetariánsky burger

Goody Foody Red burger s tekvicou hokkaido a varenou kukuricou

Autor receptu: goodyfoody

Goody Foody Red burger s pečenou tekvicou hokkaido a varenou kukuricou

2
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rúru si rozohrejeme na 180 °C. Tekvicu umyjeme, nakrájame na mesiačiky. Uložíme ju na plech pokrytý papierom na pečenie a osolíme. Ak má niekto rád pikantnejšie, môže ich posypať sušeným chilli. Na záver pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme na 180 °C zhruba 30 minút.
  2. Kukuričné klasy zbavíme listov a starostlivo ich očistíme od vlákien. Vložíme ich do väčšieho množstva vriacej vody a varíme pomaly 20 až 30 minút. Uvarené klasy necháme odkvapkať . Prelejeme ich rozohriatym maslom, posolíme a podľa chuti aj okoreníme. Pokrájame na kolieska.
  3. Dresing: Zmiešame majonézu a jogurt. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a uhorku, rozmarín a zmiešame.
  4. Goody Foody Red burgre opečieme z každej strany na panvici a podávame. Dobrú chuť :-)