Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept)

Autor receptu: spekacka

Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.

3
porcie
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme so šupkou v osolenej vode, alebo použijeme nespotrebovanú kašu. Pridávame múku a soľ až pokiaľ sa nevytvorí nelepkavé cesto.
  2. Miesime rukou až do vtedy, až sa s ním dá pracovať ako s plastelínou. Dáme zovrieť vodu vo veľkom hrnci.
  3. Paradajky nakrojíme na kríž, a dáme na 30 sekúnd do vriacej vody.
  4. Vyberieme a ošúpeme. Nakrájame na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme lyžicu masla a na ňom orestujeme cesnak. Pridáme paradajky, soľ a povaríme.
  5. Pridáme citrónovú šťavu, lístky mäty a štipku cukru. Okorenime podľa chuti.
  6. Gnocchi robíme tak, že si vyformujeme šúľky, z nich nakrájame centimetrove kúsky a tie na vidličke natočíme, aby vyzerali ako gnocchi.
  7. Dáme do vriacej vody, ale len aby veľmi nevrela, na miernom ohni, nechám ich vyplávať na povrch. Vyberieme dierovanou lyžicou do misy.
  8. Podávame so šťavou a podľa chuti aj s fetou, parmezánom či pekorinom.