Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept)
Autor receptu: spekacka
Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.
3 porcie |
35 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme so šupkou v osolenej vode, alebo použijeme nespotrebovanú kašu.
Pridávame múku a soľ až pokiaľ sa nevytvorí nelepkavé cesto.
- Miesime rukou až do vtedy, až sa s ním dá pracovať ako s plastelínou. Dáme zovrieť vodu vo veľkom hrnci.
- Paradajky nakrojíme na kríž, a dáme na 30 sekúnd do vriacej vody.
- Vyberieme a ošúpeme. Nakrájame na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme lyžicu masla a na ňom orestujeme cesnak. Pridáme paradajky, soľ a povaríme.
- Pridáme citrónovú šťavu, lístky mäty a štipku cukru. Okorenime podľa chuti.
- Gnocchi robíme tak, že si vyformujeme šúľky, z nich nakrájame centimetrove kúsky a tie na vidličke natočíme, aby vyzerali ako gnocchi.
- Dáme do vriacej vody, ale len aby veľmi nevrela, na miernom ohni, nechám ich vyplávať na povrch. Vyberieme dierovanou lyžicou do misy.
- Podávame so šťavou a podľa chuti aj s fetou, parmezánom či pekorinom.