Gaštanový zákusok
Gaštanový zákusok bez múky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Výborný s mascarponé krémom.
12 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme - asi 5 minút, potom pridáme práškový cukor a dobré zašľaháme.
- Ked sú vajcia vyšľahané, na najnižšom stupni zašľaháme gaštanové pyré.
- Pridáme Zlatý klas, vanilkový cukor a kypriaci prášok a zamiešame. Vylejeme do okrúhlej formy alebo na menší plech a upečieme (25 minút na 180 °C).
- Smotanu vyšľaháme a zmiešame s mascarpone.
- Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu. Spodný korpus potrieme 2/3 plnky.
- Zakryjeme druhým korpusom a navrch rozotrieme zvyšok plnky. Ozdobíme.
- V reze.
- Dobrú chuť.