Gaštanový zákusok

Gaštanový zákusok bez múky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Výborný s mascarponé krémom.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme - asi 5 minút, potom pridáme práškový cukor a dobré zašľaháme.
  2. Ked sú vajcia vyšľahané, na najnižšom stupni zašľaháme gaštanové pyré.
  3. Pridáme Zlatý klas, vanilkový cukor a kypriaci prášok a zamiešame. Vylejeme do okrúhlej formy alebo na menší plech a upečieme (25 minút na 180 °C).
  4. Smotanu vyšľaháme a zmiešame s mascarpone.
  5. Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu. Spodný korpus potrieme 2/3 plnky.
  6. Zakryjeme druhým korpusom a navrch rozotrieme zvyšok plnky. Ozdobíme.
  7. V reze.
  8. Dobrú chuť.