Gaštanový cheesecake

Autor receptu: leushkka

Nenáročný koláč pre milovníkov gaštanov. Tu v bezlepkovej verzii.

40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozmixujeme a spojíme s maslom. Natlačíme do formy a dáme do chladu. Mascarpone, cukor, smotanu rozmixujeme, pridáme pyré a ďalej mixujeme na hladkú hmotu, po jednom na koniec pridávame vajcia. Krém nalejeme na korpus a pečieme na 160C 40 min. Rúru po dopečení pootvoríme a koláč necháme úplne vychladnúť. Potom ho vychladíme v chladničke. Pred servírovaním nastrúhame zamrazené pyré, alebo prelejeme omáčkou z kyslej smotany a pyré. Cheesecake pri pečení nepopraská ak sme pred tým použili suroviny izbovej teploty a rúru neotvárali.