Gaštanovo-orechové guľky v marcipáne

Autor receptu: danda3

Moja prvá skúsenosť s mliečnym marcipánom, torty som ním ešte nezdobila, ale obaliť s ním guľky ma lákalo. Nechcela som robiť tú istú náplň ako pri tých prvých, tak som to vymyslela takto.

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rozmrazené pyré, maslo, nutelu, orechy a pomleté keksy či piškóty zmiešame. Robila som len z polovičnej dávky.
  2. Dáme na chvíľku do chladničky.
  3. Urobíme malé guľky, ktoré dáme zmraziť.
  4. Pripravíme si suroviny na marcipán, cukor preosejeme, likér dávam od oka, nie veľa, asi za lyžicu, môže sa aj vynechať. Bielka aj med pridávame radšej postupne podľa potreby, najskôr dve bielky, dve lyžice medu a ak treba, až potom dať tretie bielko či med. Ak je marcipán riedky, pridáme mlieko alebo cukor.
  5. Hotovo.
  6. A začíname obaľovať, odtrhneme si kúsok cesta, urobíme placku a guľku zabalíme.
  7. Postupne obalíme všetky guľky, marcipán by mal vyjsť ak z neho nebudete odjedať. :D Dáme do chladu.
  8. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, tuk pridávame postupne, poleva musí byť hustá, a začneme guľky kúpať.
  9. Poukladáme ich na papier na pečenie, nechámne stuhnuť a potom ich tou istou čokoládou malou lyžičkou pooblievame, alebo ozdobíme s cukrovými perličkami.
  10. Keď sú stuhnuté, vložíme ich do košíčkov a dáme do chladu. Sú trošku prácnejšie, ale výborná chuť vám to vynahradí.