Gaštanovo-keksové rezy (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Odkedy som tento gaštanový zákusok prvýkrát upiekla, stal sa jednoznačne jedným z našich obľúbených :) Dúfam, že ho vyskúšate a zachutí aj vám.

6
porcií
45 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme piškótu. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vlažnú vodu, kakao. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na plech ( 30 x 40 cm ) vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry.
  3. Po upečení rozkrojíme na polovicu.
  4. Gaštanovú plnku si pripravíme tak, že do misky vložíme gaštanové pyré, pridáme marhuľový džem, rum a kakao. Bebe keksy si podrvíme, snažíme sa nechať väčšie kúsky. Primiešame ku gaštanovej plnke a pridáme aj mlieko. Nezľaknite sa, z tej masy bude dosť veľa :)
  5. Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku si uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame vychladnutý puding.
  6. Na jednu polovicu tmavého plátu si nanesieme krém, na to navrstvíme hnedú plnku. Potom ďalšiu polovicu cesta potrieme zo spodnej strany zvyškom bieleho krému a priložíme na hnedú plnku.
  7. Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie na celú noc.
  8. Je bombastický, šťavnatý, pekný :) .. Dobrú chuť !!