Gaštanovo-keksové rezy (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Odkedy som tento gaštanový zákusok prvýkrát upiekla, stal sa jednoznačne jedným z
našich obľúbených :) Dúfam, že ho vyskúšate a zachutí aj vám.
6 porcií |
45 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme piškótu. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vlažnú vodu, kakao. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na plech ( 30 x 40 cm ) vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry.
- Po upečení rozkrojíme na polovicu.
- Gaštanovú plnku si pripravíme tak, že do misky vložíme gaštanové pyré, pridáme marhuľový džem, rum a kakao. Bebe keksy si podrvíme, snažíme sa nechať väčšie kúsky. Primiešame ku gaštanovej plnke a pridáme aj mlieko. Nezľaknite sa, z tej masy bude dosť veľa :)
- Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku si uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame vychladnutý puding.
- Na jednu polovicu tmavého plátu si nanesieme krém, na to navrstvíme hnedú plnku. Potom ďalšiu polovicu cesta potrieme zo spodnej strany zvyškom bieleho krému a priložíme na hnedú plnku.
- Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie na celú noc.
- Je bombastický, šťavnatý, pekný :) .. Dobrú chuť !!