Gaštanovo-čokoládová torta (fotorecept)
Autor receptu: egreska
..taká jesenná... Postup- Z cukru a škorice si upalime karamel.Pridame vodu a rozpustíme .
- Prilejeme smotanu a sol.Na miernom ohni cely karamel rozpustíme.
- Do misky si nalameme čokoladu a zalejeme horucim karamelom.Ak sa vam všetky hrudky nerozpustili ,tak to prelejte cez sitko.
- Metličkou vymiešame do hladka.Nechame uplne vychladnut.
- Maslo vyšlahame a po častiach zašlahame čoko hmotu.
- V mlieku s cukrom si uvaríme zlaty klas.Nechame vychladnut a zmiešame s gaštanovým pyre.
- Maslo vyšlahame a postupne pridavame gaštanovu plnku.
- Upečený korpus rozrežeme a natrieme bud džemom alebo rumom v ktorom sme rozpustili trochu cukru.
- Natrieme polovicou gaštanoveho kremu a prikryjeme korpusom.
- Natrieme celu tortu.
- Na to natrieme čoko polevu (ono je to vlastne plnka).Robila som ju den pred,cez noc bola v chlade a trošku sa zrazila,neviem prečo, lebo na začiatku bola uplne hladučka.Ale chutovo je super.
- Kedže bola len pre nas, tak som sa neunúvala ju krajšie nazdobit :-))
- Gaštanová mňamka :-))
|