Gaštanovo-čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: egreska

..taká jesenná...

Suroviny

Postup

  1. Z cukru a škorice si upalime karamel.Pridame vodu a rozpustíme .
  2. Prilejeme smotanu a sol.Na miernom ohni cely karamel rozpustíme.
  3. Do misky si nalameme čokoladu a zalejeme horucim karamelom.Ak sa vam všetky hrudky nerozpustili ,tak to prelejte cez sitko.
  4. Metličkou vymiešame do hladka.Nechame uplne vychladnut.
  5. Maslo vyšlahame a po častiach zašlahame čoko hmotu.
  6. V mlieku s cukrom si uvaríme zlaty klas.Nechame vychladnut a zmiešame s gaštanovým pyre.
  7. Maslo vyšlahame a postupne pridavame gaštanovu plnku.
  8. Upečený korpus rozrežeme a natrieme bud džemom alebo rumom v ktorom sme rozpustili trochu cukru.
  9. Natrieme polovicou gaštanoveho kremu a prikryjeme korpusom.
  10. Natrieme celu tortu.
  11. Na to natrieme čoko polevu (ono je to vlastne plnka).Robila som ju den pred,cez noc bola v chlade a trošku sa zrazila,neviem prečo, lebo na začiatku bola uplne hladučka.Ale chutovo je super.
  12. Kedže bola len pre nas, tak som sa neunúvala ju krajšie nazdobit :-))
  13. Gaštanová mňamka :-))