Gaštanové veterníky

Gaštanové veterníky

Autor receptu: redakcia

20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Odpaľované cesto: V hrnci necháme zovrieť vodu s maslom. Odstavíme, pridáme múku, soľ, cukor. Dáme naspäť na sporák a miešame, než sa cesto začne oddeľovať od bokov hrnca a vznikne z neho guľa. Cesto necháme vychladnúť. Potom ho dáme do mixéra a po jednom zapracúvame vajíčka. Vznikne hladké cesto.
  2. Cesto vložíme do cukrárenského vrecúška a na plech vyložený papierom na pečenie striekame kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 20–25 minút. Rúru počas pečenia neotvárame.
  3. Gaštanové pyré dochutíme rumom. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom. Vychladnuté upečené veterníky prekrojíme. Na spodnú časť nanesieme šľahačku, do stredu dáme kôpku višňového džemu. Na šľahačku nastrúhame ochutené pyré a prikryjeme vrchnou častou veterníka.
  4. Veterníky polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme roztopením čokolády vo vodnom kúpeli a zmiešaním so smotanou.