Gaštanové veterníky
Gaštanové veterníky
Autor receptu: redakcia
Postup- Odpaľované cesto: V hrnci necháme zovrieť vodu
s maslom. Odstavíme, pridáme
múku, soľ, cukor. Dáme naspäť
na sporák a miešame, než sa
cesto začne oddeľovať od bokov
hrnca a vznikne z neho guľa.
Cesto necháme vychladnúť.
Potom ho dáme do mixéra a po
jednom zapracúvame vajíčka.
Vznikne hladké cesto.
- Cesto vložíme do cukrárenského vrecúška a na plech vyložený papierom na pečenie striekame kolieska. Pečieme v rúre
vyhriatej na 200 stupňov asi
20–25 minút. Rúru počas pečenia neotvárame.
- Gaštanové pyré dochutíme rumom. Smotanu vyšľaháme so
stužovačom a vanilkovým cukrom. Vychladnuté upečené veterníky prekrojíme. Na spodnú časť nanesieme šľahačku, do stredu dáme
kôpku višňového džemu. Na šľahačku nastrúhame ochutené pyré a prikryjeme vrchnou častou veterníka.
- Veterníky polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme roztopením čokolády vo vodnom kúpeli a zmiešaním so smotanou.
|