Gaštanové guľky

Autor receptu: jenni

Alternatívny recept ku klasickým gaštanovým guľkám. Recept je vhodný aj pre vegánov, keďže som piškóty zamenila za chutné škoricové sušienky bez obsahu živočíšnych produktov a maslo som vymenila za alsan. Gaštanové pyré som kupovala narýchlo a nenašla som to, ktoré kupujeme zvyčajne, tak som siahla po bio verzii, ktorá ma veľmi milo prekvapila svojou lahodnou chuťou a vysokým podielom gaštanov, niečo cez 80%. Zatiaľ najvyšší obsah gaštanov, aký som doposiaľ na zložení vyčítala.

25 minút
príprava

Postup

  1. Použila som škoricové sušienky (Tastino DigesTINO Cinnamon) približne jeden a pol balenia. Sušienky si rozdrvíme, pridáme k nim gaštanové pyré, ktoré si roztlačíme vidličkou, ďalej pridáme alsan, vanilkový cukor a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme guľôčky, veľkosť závisí od vás. Guľky môžeme namáčať v čokoláde alebo čokoládou len preliať. Čokoládovú polevu si pripravíme tak, že nad parou rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým olejom.
  2. V surovinách síce uvádzam cukor a rum, ale guľôčky som cukrom nedochucovala kvôli použitiu sušienok, ktoré sú dosť sladké. Ak by niekto však chcel a bola by mu zmes málo sladká, je možné pridať cukor podľa chuti. Rovnako som nepoužívala ani rum, ktorý sa používa pri klasických gaštanových guľkách, pretože gaštanové pyré obsahovalo rum, ktorý bol dosť výrazný. Čiže znova to závisí od vašej chuti, prípadne od gaštanového pyré, ktoré použijete.