Gaštanové cupcakes

Autor receptu: jenni

Recept na gaštanové cupcakes pre lenivých, kto je šikovnejší, či snaživý, môže si pyré vyrobiť aj doma, lenivejší si ho kupujú v obchode, ale pritom dbajú na to, aby siahli po kvalitnom pyré s čo najvyšším podielom gaštanov. A koláčiky sú koniec koncov výborné aj bez krému :) www.dontbefakebakesomecake.sk

12
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si zmiešame všetky sypké suroviny – oba druhy múky, cukor, soľ, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Do jedného hrnčeka vlažného sójového mlieka pridáme jablčný ocot, premiešame a necháme postáť. Do sypkej zmesi pridáme olej, postupne pridávame mlieko s jablčným octom a miešame. Cesto bude trochu husté, tak na zriedenie pridáme ešte 2 PL vlažného mlieka.
  2. Formu na muffiny si vystelieme košíkmi na muffiny, ja dávam pre istotu na 1 koláčik rovno 2 košíky na muffiny, lepšie tak držia tvar a cesto je celkom mastné, tak sa vám 2 košíky premastia menej ako jeden. Košíky plníme cestom – na jeden koláč cca 3 PL cesta. Koláčiky pečieme približne 25minút pri 180 stupňoch.
  3. Kým sa koláčiky pečú, môžeme si pripraviť plnku. Gaštanovú plnku si môžete pripraviť buď z jedlých gaštanov alebo jednoduchšie z gaštanového pyré, ktoré kúpite hotové. V obchode siahajte po kvalitnom gaštanovom pyré s vyšším obsahom gaštanov, ja som už dokonca našla aj pyré v bio kvalite v bežnom potravinovom reťazci.
  4. Na domáce gaštanové pyré si pripravte jedlé gaštany (očistené, uvarené), maslo, cukor, vanilku, kto chce rum, no a tí lenivejší či zaneprázdnenejší si ho kúpia.
  5. Nakoniec si zmiešame pyré s 3-4 polievkovými lyžicami mandľovej smotany a vymiešame krém, ktorý naplníme do zdobičky a upečené a vychladnuté koláčiky jednotlivo zdobíme.