Gaštanová torta bez múky
Autor receptu: forneta
piekli sme ju dnes a keďže to je moja naj torta tak som ju sem aj hodila... je celkom lahká a vinikajuca ale ešte to robievame na iný sposob a to tak, že to zvyšné pyré zapracujeme do plnky a na vrch nejako povyformujeme marcipán... toto mám vždy na narodeniny takže 16. augusta možno pribudne aj sem... =))
8-12 porcií |
40-45 minút na 200 °C |
Postup
- Bielky oddeliť od žĺtkov.
- Bielky vyšľaháme do peny spolu s kryštálovým cukrom. Žĺtky s práškovým, potom pridáme trošku medzi prstami rozmelnené pyré, strúhanku a orechy.
- Obe zmesi spolu zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a dáme piecť do vopred vyhrietej rúry (200 °C) a pečieme asi 40 min.
- Po upečení a vychladnutí korpusu ho prerežeme na 2 pláty.
- Vyšlaháme šlahačku spolu so stužovačom do tuha a polovicou vyšľahanej šlahačky potrieme jeden plát, prikryjeme ho 2. a aj ten navrchu potrieme šlahačkou. Zvyšných 80g pyré nastrúhame navrch.