Gaštanová torta bez múky

Autor receptu: forneta

piekli sme ju dnes a keďže to je moja naj torta tak som ju sem aj hodila... je celkom lahká a vinikajuca ale ešte to robievame na iný sposob a to tak, že to zvyšné pyré zapracujeme do plnky a na vrch nejako povyformujeme marcipán... toto mám vždy na narodeniny takže 16. augusta možno pribudne aj sem... =))

8-12
porcií
40-45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bielky oddeliť od žĺtkov.
  2. Bielky vyšľaháme do peny spolu s kryštálovým cukrom. Žĺtky s práškovým, potom pridáme trošku medzi prstami rozmelnené pyré, strúhanku a orechy.
  3. Obe zmesi spolu zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a dáme piecť do vopred vyhrietej rúry (200 °C) a pečieme asi 40 min.
  4. Po upečení a vychladnutí korpusu ho prerežeme na 2 pláty.
  5. Vyšlaháme šlahačku spolu so stužovačom do tuha a polovicou vyšľahanej šlahačky potrieme jeden plát, prikryjeme ho 2. a aj ten navrchu potrieme šlahačkou. Zvyšných 80g pyré nastrúhame navrch.