Gaštanová polievka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Na olivovom oleji orestujeme časť choriza nakrájaného nadrobno, koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky, cibuľu a cesnak. Pridáme gaštany, peperoncino, rascu a všetko zalejeme vodou a kuracím vývarom. Rajčiny zblanšírujeme, olúpeme, nakrájame nadrobno a vložíme do polievky.
- Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme. Keď je polievka hotová, prepasírujeme ju. Nakoniec do polievky pridáme druhú časť orestovaného choriza a ešte krátko prevaríme.
- Concasé nakrájame na slížiky, ktoré orestujeme s mladou cibuľkou a ochutíme soľou a čiernym korením. Ragú dáme do krúžku a naň nasypeme viedenskú cibuľku.
- Náš tip: Chorizo sú pikantné paprikové klobásy z hrubo nasekaného bravčového mäsa a slaniny, okorenené paprikou a soľou. Chorizo sa pridáva do pokrmov a varí sa alebo sa nakrája na tenké plátky a podáva sa ako tapas.
|