Galaretková torta (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Galaretka,číže želatina.

50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 1.Bielky oddelíme od žltkov.2.Bielky vyšľaháme do tuhá a pridáme pr cukor a zašľaháme.3.pridáme žltky a na nizkom stupni ich zašľaháme.4.Nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame.
  2. Cesto vylejem do štvorcovej tortovej formy,ktorú vyložím papierom.
  3. Pripravím si 2 misky s vodou do ktorej si pridám farbivo a do 1/2 l pridám 1 želatinu.Zohrevania sa držím podľa návodu.Nechám v chladničke stuhnúť
  4. Do mlieka pridám 1 sačok želatiny a taktiež iba zahrejem,aby sa rozpustila.
  5. Do rozpustenej pridám trocha pochuťkovej smotany,
  6. Zbytok pochuťkovej smotany dám do misky,osladím cukrom a pokrájam želatinu na kocky,pridám želatinu z mlieka a zamiešam zľahká.
  7. Z korpusu odstraním papir a tortovú formu vyložím potravinarskou foliou ,vložím korpus a naň vylejem želatinovú plnku.Dám do chladničky stuhnúť.
  8. Po stuhnutí odstraním foliu a na vrch vyšľahám šľahačku.
  9. Nakoniec ozdobím dúhovymi guličkami.
  10. Takto krásne a chutne vyzerá v reze.