Galaretková torta (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Galaretka,číže želatina.
50 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- 1.Bielky oddelíme od žltkov.2.Bielky vyšľaháme do tuhá a pridáme pr cukor a zašľaháme.3.pridáme žltky a na nizkom stupni ich zašľaháme.4.Nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame.
- Cesto vylejem do štvorcovej tortovej formy,ktorú vyložím papierom.
- Pripravím si 2 misky s vodou do ktorej si pridám farbivo a do 1/2 l pridám 1 želatinu.Zohrevania sa držím podľa návodu.Nechám v chladničke stuhnúť
- Do mlieka pridám 1 sačok želatiny a taktiež iba zahrejem,aby sa rozpustila.
- Do rozpustenej pridám trocha pochuťkovej smotany,
- Zbytok pochuťkovej smotany dám do misky,osladím cukrom a pokrájam želatinu na kocky,pridám želatinu z mlieka a zamiešam zľahká.
- Z korpusu odstraním papir a tortovú formu vyložím potravinarskou foliou ,vložím korpus a naň vylejem želatinovú plnku.Dám do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnutí odstraním foliu a na vrch vyšľahám šľahačku.
- Nakoniec ozdobím dúhovymi guličkami.
- Takto krásne a chutne vyzerá v reze.
|