Zemiaková kaša
Fučka
Autor receptu: babkamt
Na prianie manžela som robila jednoduché slovenské jedlo - zemiakovú kašu zvanú fučka.
4 - 5 porcie |
25 minút príprava |
Postup
- Očistíme si 6 alebo 7 väčších zemiakov. Umyjeme ich a nakrájame na menšie kocky alebo na plátky, komu ako vyhovuje. Zemiaky zalejeme vodou a zakryté dáme variť. Keď začne voda vrieť, zemiaky osolíme 1/2 KL soli. Mäkké zemiaky roztlačíme pučítkom na zemiaky.
- Hrniec stiahneme z ohňa. Zemiaky zasypeme 4 - 5 PL polohrubej múky. Dobre premiešame.
- Hrniec vrátime na oheň. Zemiaky ešte chvíľu varíme za stáleho miešanie. Kaša začne odfukovať.
- Očistíme si 2 veľké cibule, nakrájame, opečieme na pol deci oleja s 2 PL masti do hneda.
- Na tanier naložíme zemiakovú kašu, na vrch dáme usmaženú cibuľku. Ja osobne ju mám rada ohrievanú, trochu pripečenú.