Fučka
Autor receptu: bejulienka
Lacné sedliacke jedlo, ale výborné!
6 porcií |
5 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme, osolíme a uvaríme. Keď sú uvarené, zlejeme asi do polovice zemiakov vodu / pre istotu si ju zlejme do nádoby, nie do umývadla/, posypeme zemiaky múkou, prikryjeme pokrievkou a necháme 5min. ešte variť.
- Zemiaky rozmačkáme, lepšie je rozmixovať, na hustú kašu. Ak je veľmi hustá, prilejeme zo zliatej vody. Radšej nech je hustá, ako riedka, pretože pri pečení trochu zredne. Kašu prelejeme do väčšieho pekáča /asi na hrúbku 3cm/ a necháme zapiecť bez prikrytia 30-45min.- ako kto má rád chrumkavé. /v el. rúre pečiem na 200C na vzduchu/.
- Medzitým si prepláchneme kapustu, osolíme ju a varíme. Ku koncu pečenia si opražíme na oleji 2 veľké pokrájané cibule. Keď je fučka zapečená, prekrojím ju pozĺž pekáča na polovicu a potom na kocky asi 10x10cm /proste si naberiete/ a porciu posypete opraženou cibuľkou a pridáme uvarenú kapustu.
- Výborné s Acidkom alebo so studeným mliekom.