Domáce cestoviny
Frkacúle zo zemiakového cesta (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok.* Tento recept je zo zemiakového cesta a pripravujú sa trošku inak.
4 porcie |
30 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv som si pripravila cesto. Zemiaky som uvarila a nastrúhala. Pridala som múku a soľ.
- Vypracovala som cesto, ak sa lepí, pridajte troška múky.
- Z cesta som nakrájala kúsky, ktoré som vyšúľala a krájala na rovnaké valčeky a každý valček som pritlačila k vidličke a urobila vzor.
- Keď som mala pripravené cestoviny, dala som do rajnice zovrieť vodu.
- Keď voda vrela, pridala som soľ a vložila cestoviny.
- Keď vyplávali na vrch, boli uvarené, scedila som ich...
- ...a vložila do nádoby so studenou vodou, opäť scedila...
- ...a vložila do misy.
- Na panvicu som dala roztopiť masť, pridala som múku a pripravila klasickú zápražku, ktorá sa ale nezaleje vodou.
- Uvarené frkacúle som obalila v zápražke.
- Poliala horúcim rozpusteným maslom a posypala kryštálovým cukrom. Určite by mi lepšie chutili s orechmi. Ale postupovala som podľa receptu.
Prajem vám dobrú chuť.