Domáce cestoviny

Frkacúle zo zemiakového cesta (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok.* Tento recept je zo zemiakového cesta a pripravujú sa trošku inak.

4
porcie
30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si pripravila cesto. Zemiaky som uvarila a nastrúhala. Pridala som múku a soľ.
  2. Vypracovala som cesto, ak sa lepí, pridajte troška múky.
  3. Z cesta som nakrájala kúsky, ktoré som vyšúľala a krájala na rovnaké valčeky a každý valček som pritlačila k vidličke a urobila vzor.
  4. Keď som mala pripravené cestoviny, dala som do rajnice zovrieť vodu.
  5. Keď voda vrela, pridala som soľ a vložila cestoviny.
  6. Keď vyplávali na vrch, boli uvarené, scedila som ich...
  7. ...a vložila do nádoby so studenou vodou, opäť scedila...
  8. ...a vložila do misy.
  9. Na panvicu som dala roztopiť masť, pridala som múku a pripravila klasickú zápražku, ktorá sa ale nezaleje vodou.
  10. Uvarené frkacúle som obalila v zápražke.
  11. Poliala horúcim rozpusteným maslom a posypala kryštálovým cukrom. Určite by mi lepšie chutili s orechmi. Ale postupovala som podľa receptu. Prajem vám dobrú chuť.