Frgále
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
60 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme kvások a zmiešame ho s ingredienciami na cesto. Cesto vypracujeme do hladka a necháme vykysnúť. Minimálne ešte raz ho premiesime a necháme znovu vykysnúť. Cesto rozdelíme na bochníky, ktoré necháme vykysnúť.
- Bochníky preložíme na plech a rozvaľkáme od stredu až po okraje plechu natenko. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a na cesto rozotrieme plnku. Posypeme posýpkou a dáme opäť trochu kysnúť. Rúru rozohrejeme na 200 – 250 °C a frgále pečieme asi 6 minút, kým nie sú okraje zlatisté.
- Po vybratí z rúry ešte potrieme okraje frgálov masťou. Po vychladnutí zalejeme rozpusteným maslom s rumom a vanilkovým cukrom.
- Hruškový lekvár: hrušky namočíme, povaríme a nakoniec pomelieme. Zápražku s vývarom vmiešame do mletých hrušiek a vznikne pyré, ktoré premiešame so slivkovým lekvárom (v pomere 2/3:1/3). Nakoniec do zmesi pridáme podľa chuti badián, škoricu a klinčeky.
|