Fresh lin makový

Autor receptu: zuzananoskova

Fresh ako raw a lin ako linecké ;-) Môžete pri príprave zapojiť deti a použiť napr. aj hrušky, prípadne na čo budete mať chuť :-) Tak smelo do toho. Dezertík máte hotový o chvíľočku a verím, že každá návšteva bude "ohromená" a bude jej chutiť :-)

20-30 minút
príprava

Postup

  1. Slivky namočte aspoň na hodinku dve. Potom sceďte a zmixujte so zrelým banánom. Postupne pridávajte čerstvo namletý mak do požadovanej konzistencie.
  2. Jablká nakrájajte "zboku" (z jednej a druhej strany) na plátky a vždy z jednej dvojice vykrojte striedku, ja som použila vykrajovátka s veľkonočným motívom. Kolieska ponorte na chvíľu do citrónovej vody.
  3. A už len plňte makovo-slivkovou zmesou a "koláčiky" zlepte. Podávajte hneď :-)
  4. Dobrú chuť :-)