Francúzsky jablkový koláč
Autor receptu: fany
200 g hladkej múky, 250 g kryštálového cukru, 6 vajec, 250 ml mlieka, 1 lyžica sóda
bicarbóny, 500 g jabĺk, 150 g masla, 1 vanilkový cukor, príp. prášk.cukor alebo
šľahačka na dozdobenie.
Je jednoduchý a chutný
15 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Na dno suchého plechu nakrájame na menšie kúsky jablká.
- Múku s cukrom premiešame, pridáme vajcia rozhabarkované v mlieku a zamiešame. Jablká zalejeme touto hmotou, posypeme vanilkovým cukrom a dáme do rúry piecť.
- V polovici (teda po 15 min. pečenia) vyberieme a navrch pokrájame maslo.
Vložíme späť do rúry a dopečieme.
- Nakoniec posypeme prášk.cukrom alebo dozdobíme šľahačkou.