Francúzsky jablkový koláč

Autor receptu: fany

200 g hladkej múky, 250 g kryštálového cukru, 6 vajec, 250 ml mlieka, 1 lyžica sóda bicarbóny, 500 g jabĺk, 150 g masla, 1 vanilkový cukor, príp. prášk.cukor alebo šľahačka na dozdobenie. Je jednoduchý a chutný

15 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Na dno suchého plechu nakrájame na menšie kúsky jablká.
  2. Múku s cukrom premiešame, pridáme vajcia rozhabarkované v mlieku a zamiešame. Jablká zalejeme touto hmotou, posypeme vanilkovým cukrom a dáme do rúry piecť.
  3. V polovici (teda po 15 min. pečenia) vyberieme a navrch pokrájame maslo. Vložíme späť do rúry a dopečieme.
  4. Nakoniec posypeme prášk.cukrom alebo dozdobíme šľahačkou.