Francúzske zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: ivka774

Takéto sú u nás už celé generácie :)

4
porcie
40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny, dala variť v šupke zemiaky a vajíčka . Uvarené a vychladené zemiaky a vajíčka som ošúpala. Špekačky a kyslé uhorky som si nakrájala na menšie kocky.
  2. Do vymastenej zapekacej misy som pretlačila asi 4 zemiaky(prvá vrstva).
  3. Pretlačené zemiaky som osolila. Pretlačila som aj 2 vajíčka, pridala som 1/2 nakrájaných uhoriek a 1/2 nakrájaných špekačiek.
  4. Urobila som druhú vrstvu rovnako ako prvú, ale nechala som si asi 3 zemiaky, aby pokryli vrch. Poliala som mliekom, ešte trošku osolila a posypala paprikou. Zapekala som 30 minút s pokrievkou a ešte 20 minút bez nej pri 180°C( pred koncom som dala aj na viac ako 200°C, lebo máme rady chrumkavejší vrch).