Francúzske zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: ivka774
Takéto sú u nás už celé generácie :)
4 porcie |
40 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si potrebné suroviny, dala variť v šupke zemiaky a vajíčka . Uvarené a vychladené zemiaky a vajíčka som ošúpala. Špekačky a kyslé uhorky som si nakrájala na menšie kocky.
- Do vymastenej zapekacej misy som pretlačila asi 4 zemiaky(prvá vrstva).
- Pretlačené zemiaky som osolila. Pretlačila som aj 2 vajíčka, pridala som 1/2 nakrájaných uhoriek a 1/2 nakrájaných špekačiek.
- Urobila som druhú vrstvu rovnako ako prvú, ale nechala som si asi 3 zemiaky, aby pokryli vrch. Poliala som mliekom, ešte trošku osolila a posypala paprikou. Zapekala som 30 minút s pokrievkou a ešte 20 minút bez nej pri 180°C( pred koncom som dala aj na viac ako 200°C, lebo máme rady chrumkavejší vrch).