Francúzske zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dostali sme chuť na toto jedlo. No nakoniec som ho nemohla jesť. Tá klobása pálila , že až. Manžel si síce pochvaľoval no ja som zostala bez obeda .

40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky som uvarila v šupke. Vychladnuté som ich ošúpala.
  2. Tri vajíčka som tiež uvarila na tvrdo . Aj klobásku som dala variť.
  3. Ešte budem potrebovať na zálievku 1 dcl mlieka , jednu kyslú smotanu , vajíčko .
  4. Plech som trochu pomastila. Zemiaky som nakrájala na kolieska . Pokryla som nimi spodok plechu . Osolila , okorenila a posypala mletým kmínom.
  5. Potom som pridala uvarené vajíčka a klobásku nakrájanú na kolieska.
  6. Na to som nastrúhala syr.
  7. Do misky som si dala mlieko , smotanu a vajíčko .
  8. Dobre som to rozmiešala. Polovicou som poliala zemiaky.
  9. Potom som dala zvyšné zemiaky , zaliala som zbytkom smotany a na vrch som nastrúhala ešte syr. A šup s pekáčom do rúry . Piekla som ich na 180 ° C 35 - 40 min.