Francúzske zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dostali sme chuť na toto jedlo. No nakoniec som ho nemohla jesť. Tá klobása pálila ,
že až.
Manžel si síce pochvaľoval no ja som zostala bez obeda .
Postup
- Zemiaky som uvarila v šupke. Vychladnuté som ich ošúpala.
- Tri vajíčka som tiež uvarila na tvrdo . Aj klobásku som dala variť.
- Ešte budem potrebovať na zálievku 1 dcl mlieka , jednu kyslú smotanu , vajíčko .
- Plech som trochu pomastila. Zemiaky som nakrájala na kolieska . Pokryla som nimi spodok plechu . Osolila , okorenila a posypala mletým kmínom.
- Potom som pridala uvarené vajíčka a klobásku nakrájanú na kolieska.
- Na to som nastrúhala syr.
- Do misky som si dala mlieko , smotanu a vajíčko .
- Dobre som to rozmiešala. Polovicou som poliala zemiaky.
- Potom som dala zvyšné zemiaky , zaliala som zbytkom smotany a na vrch som nastrúhala ešte syr. A šup s pekáčom do rúry . Piekla som ich na 180 ° C 35 - 40 min.