Francúzské bravčové na šampiňónoch

Autor receptu: gulio

Rýchly a jednoduchý recept pre neočakávanú návštevu.

Suroviny

Postup

  1. Najprv si miske rozšľaháme 2-3 žĺtky ktoré zmiešame so škrobovou múčkou,korením. Mäso si nakrájame na menšie (1 až 1,5cm)kocky a trochu osolíme. V takto pripravenej zmesi mäso pokrájané na kocky obalíme.Obalené mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Zvlášť do hrnca si dáme trochu oleja (asi 2 PL) nakrájané šampiňóny,sol,cukor a koňak. Keď zmes dostaneme do bodu varu tak pridáme opečené kocky mäsa a dovaríme.
  2. Hotový pokrm môžeme ešte dochutiť trochou vegety alebo kari korením. (sem tam použijem aj oboje podla chuti) Môžeme podávať z opekanými zemiakmi alebo ryžou každý podla svojej chuti. Prajem dobrú chuť!