Francúzské bravčové na šampiňónoch
Autor receptu: gulio
Rýchly a jednoduchý recept pre neočakávanú návštevu.
Postup
- Najprv si miske rozšľaháme 2-3 žĺtky ktoré zmiešame so škrobovou múčkou,korením.
Mäso si nakrájame na menšie (1 až 1,5cm)kocky a trochu osolíme.
V takto pripravenej zmesi mäso pokrájané na kocky obalíme.Obalené mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán.
Zvlášť do hrnca si dáme trochu oleja (asi 2 PL) nakrájané šampiňóny,sol,cukor a koňak.
Keď zmes dostaneme do bodu varu tak pridáme opečené kocky mäsa a dovaríme.
- Hotový pokrm môžeme ešte dochutiť trochou vegety alebo kari korením.
(sem tam použijem aj oboje podla chuti)
Môžeme podávať z opekanými zemiakmi alebo ryžou každý podla svojej chuti.
Prajem dobrú chuť!