Fougasse -provensálsky plnený chlebík (fotorecept)
	        Autor receptu: egreska 	         
	        
	        Postup- Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto.Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a vymiesime nelepive a mäkke cesto.Ja som robila v pekarničke.Nechame ho zakryte hodinu kysnut.
 - Medzitym si pripravíme ingrediencie B:Slaninku nakrajame na drobne kocky a vyškvaríme na 1 pl oleja.
 - Pridame nakrajanu cibulku a orestujeme.Nechame vychladnut.
 - Pridame nakrajany syr a premiešame.Plnku mame hotovu. Toto je taky zaklad,možete urobit aj viac plniek napr.s čiernymi olivami alebo sušenymi nakladanymi paradajkami..
 - Cesto rozdelíme na štyri časti.
 - Rozvalkame  placky a plnku rovnomerne rozdelíme.Cesto uzavrieme  a vytvarujeme gulky.Prikryjeme a nechame postat 10 minut.
 - Rozvalkame na placky a urobíme zarezy v tvare listu.Zakryjeme a nechame 15-20 minut.
 - Pripravíme si zmes na potretie zo surovín C:
 - Chlebík potrieme a roztiahneme v zárezoch.
 - A upečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 15 minut.
 - Chlebík je vyborný ku kremovým polievkam,ku grilovanemu mäsku alebo len tak chrumkať...
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |