Flygande Jakob
Autor receptu: svedka
Lietajuci Jakub :) Neuveritelne,ale typicke svedske jedlo.
6 porcií |
15 minút na 225 °C |
Postup
- Mozeme pouzit cerstve kuracie, ale zvycajne sa toto jedlo pripravuje uz z ugrilovaneho, ci zbytkoveho masa z polievky. Takze fajn recyklacia :)
1. Ak teda mame cerstve kuracie, priprava je nasledovna:
Platky slaniny si pokrajame na vacsie stvorce a prudko oprazime, vyberieme a do masti dame oprazit kuracie-nakrajane na mensie medajloniky, osolime, okorenime. Oprazime kratko z oboch stran.
- 2. Do jenskeho skla si rovnomerne rozlozime kuracie kusky,n ane slaninu.Banany si pokrajame na kolieska (hrubka cca 0,5 cm) a rovnako rovnomerne rozlozime.
3. Smotanu si zmiesame s chilli omackou (da sa pouzit aj pretlak). Zmesou zalejeme obsah.
4. P osypeme orieskami.Gratinujeme 15 min. pri teplote 225 stupnov.
Hotovo a dobru chut :)
- Dlho som boli voci tomuto receptu skepticka, ale uplne zbytocne. Je velmi chutny a rychly, podava sa s ryzou.
Samozrejme uz som aj spekulovala a zamenila cast slahacky za kokosove mlieko, pridala cervene curry, arasidy rozmixovala..a tak mi to chutilo este viac :) Ale na tom veru uz nebude nic skandinavskeho.