Fizola na cušpajs a šnicľe

Autor receptu: stefanm

Skoro každu sobotu še u nás,v regióne Prešov medzi karčmami Tatra a Hviezda podávalo toto jedlo.To ked sme s bratom povitrepovali pokrovce a vidratkovali a napastovali parketi v trojizbovim bice ta sme še ojedli fizoli a išli hrac na školski dvur futbal abo hokej.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vopred namočenú fazuľu uvaríme do polomäkka,zlejeme a varíme v druhej vode kde sme pridali aj soľ,korenie a bobkový list kým nezmekne.Na panvičke opražíme do hneda múku,zalejeme vodou,vymiešame do hladka a pridáme soľ a korenie.Doriedíme vodou,dochutíme octom,prelejeme k fazuli a na záver pridáme trochu kyslej smotany.Necháme prejsť varom a odstavíme.
  2. Rožky nakrájame,zalejeme mierne mliekom a vytlačíme.Pridáme ich k mletému mäsu spolu s vajíčkami a ostatnými koreninami.Necháme chvíľku odležať a formujeme fašírky ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame na oleji.Podávame s dusenými zemiakmi alebo s chlebom.