Fish cakes - Zemiakové fašírky s rybou (fotorecept)
	        Autor receptu: palokuchki
	         
	        
	        Toto jedlo je tu dost oblubene, hlavne medzi irmi. Pred tym nez som ich spoznala, myslela som si , ze slovaci su najvacsi konzumenti zemiakov. Teraz uz nie som si s tym taka ista. Iri maju zemiaky tiez velmi radi a jedia ich v roznych obmenach.
| 		  
				  	  
				  	15ks porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Zemiaky som ocistila a uvarila v slanej vode. Potom som ich scedila a na jemno potlacila. Ryba sa tu moze pouzit hociaka, varena, pecena alebo z konzervy. Ja som pouzila tuniaka z konzervy. Hrasok som mala zmrazeny, kupovany. Ten bol uz predvareny. Syr som si nastruhala na hrubsie.
 - Zemiaky, rybu, hrasok, syr, vajicko, sol a korenie som spolu zmiesala.
 - Nechala som to postat asi 1/2 hodinu. Potom som z vytvorenej masy sformovala fasirky velkosti 5-8cm, hrube asi 1cm.
 - Fasirky som obalila v muke, vajicku a struhanke.
 - Tieto som potom vyprazila v oleji. Olej moze byt teplejsi ako na rezne. Tu uz je prakticky vsetko varene, ide len o to aby sa zapiekla struhanka.
 - Vyprazene fasirky som vybrala na papierovy obrusok.
 - No a takto vyzeraju upecene a rozkrojene. Servirujeme ich s roznymi omackami. Ja som pridala kecup, chilli sauce a plum sauce.