Vyprážaná ryba

Fish and chips s hráškovým pyré a paradajkovou salsou

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tresku umyjeme, osušíme a zbavíme kostí. Nakrájame na porcie a osolíme. Z tempury a vody pripravíme redšie liate cestíčko, do ktorej kúsky ryby namáčame a smažíme v oleji zohriatom na 180 stupňov 6 minút dozlatista.
  2. Očistené zemiaky nakrájame na hranolčeky a smažíme ich v rozohriatom oleji asi 10 minút v závislosti od ich hrúbky. Vypraženú rybu aj hranolčeky necháme odkvapkať od oleja a podľa chuti osolíme.
  3. Hráškové pyré: Hrášok vložíme do vriacej vody a varíme asi 5 minút. Potom vyberieme a roztlačíme na kašu. Pridáme soľ, maslo a najemno nasekanú mätu a dobre rozmiešame.
  4. Paradajková salsa: Paradajky blanšírujeme vo vriacej vode asi 30 sekúnd, vyberieme a vložíme do studenej vody. Ošúpeme a vyberieme tekutý stred so semienkami. Dužinu bez stredu nakrájame na malé kocky, ktoré zmiešame s nasekanou koriandrovou vňaťou, so sójovou omáčkou, s lúpanými paradajkami z konzervy, miso pastou a olivovým olejom.