Filipínsky banánový dezert Turon

Autor receptu: 2010

Je tu viacej receptov ako spravit dezerty z bananov tu je nas prispevok ktory je velmi popularny v juznej azii a sa predava po uliciach na palicke. Takze v chrumkavom ryzovom papieri vyprazane osladene plnene banany.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nedavam mnozstvo surovim kazdy si spravi podla chuti plus v nasom pripade sme pouzili plnku to co je v sezone jackfruit ( ani neviem ako sa to vola v slovencine) ale doma by som to napriklad naplnil pokrajanymi ocukrenymi marhulami alebo broskynami. Jednoducha verzia je bez plnky. Tropicka verzia je zo zrelych plantain bananov ale klasicke banany su OK.
  2. Banan rozkrojime na polovicku a kazdu polku po dlzke ( mame 4 kusky). Ocukrujeme hnedym cukrom kazdu svrtku, bud pridame ovocnu plnku medzi bananove platky alebo len dva platky vlozime na navlhceny ryzovy papier a zabalime a zrolujeme ako by sme robili jarne vyprazane rolky.Na vareche je viac navodov ako to spravit.
  3. Vyprazame do zlatista. Dame vychladnut , pozor vnutro je dlho velmi teple. My sme si este hnedy cukor s vodou dali varit a spravili karamelovy sirup, ktorym sme rolky poliali. Servirovali sme teple s ovocim co je v sezone ( neviem ako sa to vola v slovencine v anglictine to je "custard apple ",v doslovnom preklade pudingove jablko). Super kombinacia chrumkaveho obalu a makkej plnky.