Filipínsky banánový dezert Turon
Autor receptu: 2010
Je tu viacej receptov ako spravit dezerty z bananov tu je nas prispevok ktory je velmi
popularny v juznej azii a sa predava po uliciach na palicke.
Takze v chrumkavom ryzovom papieri vyprazane osladene plnene banany.
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nedavam mnozstvo surovim kazdy si spravi podla chuti plus v nasom pripade sme pouzili plnku to co je v sezone jackfruit ( ani neviem ako sa to vola v slovencine) ale doma by som to napriklad naplnil pokrajanymi ocukrenymi marhulami alebo broskynami.
Jednoducha verzia je bez plnky. Tropicka verzia je zo zrelych plantain bananov ale klasicke banany su OK.
- Banan rozkrojime na polovicku a kazdu polku po dlzke ( mame 4 kusky).
Ocukrujeme hnedym cukrom kazdu svrtku, bud pridame ovocnu plnku medzi bananove platky alebo len dva platky vlozime na navlhceny ryzovy papier a zabalime a zrolujeme ako by sme robili jarne vyprazane rolky.Na vareche je viac navodov ako to spravit.
- Vyprazame do zlatista. Dame vychladnut , pozor vnutro je dlho velmi teple.
My sme si este hnedy cukor s vodou dali varit a spravili karamelovy sirup, ktorym sme rolky poliali.
Servirovali sme teple s ovocim co je v sezone ( neviem ako sa to vola v slovencine v anglictine to je "custard apple ",v doslovnom preklade pudingove jablko).
Super kombinacia chrumkaveho obalu a makkej plnky.