Filé (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

zasa jedno z mojich ,,oblúbených,, ,hlavne ked je slané a šťavnaté ...... raz v noci som sa na čunry presúval 10 km a v ruke som mal sáčik s kg filého..... ,,zmizol,, kým som došiel k cieľu

20-30 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. poloriozmrznuté filé si nasolíme
  2. pokapeme citronovou šťavou
  3. pripravýne si veci na obalovanie : do mlieka pridáme vajíčko ,soľ a pridávame pomali hladkú múku miešame do takej slabšie hustej zmesy do stúhanky pridáme sezamové a lanové semiačka a premiešame
  4. filet obalíme v hustejšej zmesy a potom v strúhanke
  5. a vysmážame na panvici
  6. mám hranolky no najviac mi k tomu pasuje zemiakové piré DOBRÚ CHUŤ