Filé (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
zasa jedno z mojich ,,oblúbených,, ,hlavne ked je slané a šťavnaté ...... raz v noci som sa na čunry presúval 10 km a v ruke som mal sáčik s kg filého..... ,,zmizol,, kým som došiel k cieľu
20-30 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- poloriozmrznuté filé si nasolíme
- pokapeme citronovou šťavou
- pripravýne si veci na obalovanie : do mlieka pridáme vajíčko ,soľ a pridávame pomali hladkú múku miešame do takej slabšie hustej zmesy
do stúhanky pridáme sezamové a lanové semiačka a premiešame
- filet obalíme v hustejšej zmesy a potom v strúhanke
- a vysmážame na panvici
- mám hranolky no najviac mi k tomu pasuje zemiakové piré
DOBRÚ CHUŤ