Figy mandľami plnené v kokosovom orechu schované (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
A opäť figy, tentoraz sušené, inšpirovaná Colinarikou a doladené mnou, vznikla táto
nepečená chuťovka...
18 ks porcií |
45 minút príprava |
Postup
- Nachystáme suroviny...figy zalejeme horúcou vodou, odkrojíme zbytky stopky a do vzniknutého otvoru zatlačíme dve olúpané mandle...
- Pripravíme si bielu zmes...zohrejeme vodu a rozpustíme v nej cukor, do misky dáme maslo, kokos, sušené mlieko a prelejeme to cukrovou vodou a spolu zmiešame na polotuhú hmotu, ktorú necháme vychladnúť...
- hneď si pripravíme aj tmavú obaľovaciu hmotu tým istým spôsobom, vo vode rozpustíme cukor, keksy rozmixujeme, prípadne pomelieme, pridáme maslo, rozpustenú čokoládu a zalejeme, vymiešame hmotu, ktorá sa nám bude zdať redšia, ale po vychladnutí bude akurát na formovanie...
- Figy najskôr obalíme v bielej obaľovacej hmote, uložíme do chladničky stuhnúť, tmavú, vychladenú hmotu si rozdelíme na toľko kusov, koľko máme obalených fíg...
- Na potravinárskej fólii rozvaľkáme hmotu a pomocou fólii obalíme figu do tmavej hmoty...
- No a máme hotovú guľku, teda guľu o priemere asi 6 cm. Na záver ich ešte obalíme v kokose a pre môjho syna v orechoch a necháme cez noc stuhnúť, čo pri týchto" letných "
teplotách nebol problém..mne vyšlo z jednej dávky 18 kusov gulí...
- Stuhnuté som ich prekrojila na štyri časti, pretože jedna celá by sa zle konzumovala... keď ich budem robiť druhý krát, tak do tmavej hmoty pridám rum...nech Vám chutia ako nám...