Figové miňonky (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Čokoládové a figové kocky s marcipánom Rozhodla som sa sem dať len Figové kocky, pretože robiť dva zákusky je niekedy náročné aj na čas aj na konzumáciu☺. Piekla som pre kamarátku k narodeninám, tak som pofotila a vkladám na inšpiráciu, pretože všade majú veľký úspech.

60 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto 1: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, keď je sneh pevný, pridáme žĺtka + olej, premiešame a nakoniec múka (môže byť aj špaldová) + kakao + PDP. Vylejeme na plech vyložený papierom. Upečieme na 180°Celzia cca 15 - 20 minút. Figy zalejeme vriacou vodou, necháme chvíľku odstáť, potom scedíme.
  2. Cesto 2: Kávu zalejem vriacou vodou, pridáme do nej maslo + čokoládu, necháme rozpustiť, dobre vymiešame. Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridáme cukor, potom žĺtka +čokoládovú zmes + múka (môže byť aj špaldová) + PDP, vylejeme na malý plech vyložený papierom na pečenie a dáme na 180°C piecť 15 - 20 minút.
  3. Vychladnuté druhé cesto potrháme, pridáme pokrájané figy, malý pohár džemu a premiešame. Ja som pridala aj nasekané orechy, ktoré mi ostali z pečenia čokoládových tyčiniek, bolo ich cca 40 g.
  4. Prvé cesto otočíme, odstránime papier, potrieme džemom a navrstvíme figovú plnku, uhladíme a dáme do chladu.
  5. Pripravíme si mliečny marcipán, ja som robila zo sto gramov, ale mala som ho len-len, takže nabudúce určite zo 150 g. Kukuričný sirup som kúpila v zdravej výžive a mám ho len na tento účel, osvedčil sa mi viac ako med, pridávam postupne, amareto veľmi opatrne, ak vám marcipán ostane riedky, neostáva nič iné len pridať mlieko a cukor. Rozvaľkáme ho na požadovanú veľkosť a pomocou valčeka ho prenesieme na vrch figovej plnky.
  6. Dáme do chladu. Potom pokrájame na kocky.
  7. Pripravíme si čokoládovú polevu rozpustením čokolády a tuku vo vodnom kúpeli, čokoláda musí byť hustá. Tu som použila ceru, ale keď som robila pre nás, dávala som kokosový tuk. Kocku si pomocou vidličky namočím a dám na tácku vyloženú papierom na pečenie. Dáme do chladu.
  8. Stuhnuté kocky som ešte dozdobila pomocou tej istej čokolády a malých ozdôb. Opäť dáme stuhnúť, potom vložíme do mufinkových košíčkov.
  9. Na oslavu som ešte pripravila - Luxusné kávové košíčky
  10. Košíčky à la Bounty
  11. Maizenové kvietky, ale s klasickou múkou - Špaldovo-maizenové pečivo
  12. Čokoládové rohlíčky
  13. Kokosové úliky nesmeli chýbať.
  14. Tieto som robila na oslavu pre syna k narodeninám so špaldovou múkou a kokosovým tukom.