Figové miňonky (fotorecept)
Autor receptu: danda3
Čokoládové a figové kocky s marcipánom
Rozhodla som sa sem dať len Figové kocky, pretože robiť dva zákusky je niekedy náročné aj na čas aj na konzumáciu☺. Piekla som pre kamarátku k narodeninám, tak som pofotila a vkladám na inšpiráciu, pretože všade majú veľký úspech.
60 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup- Cesto 1: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, keď je sneh pevný, pridáme žĺtka + olej, premiešame a nakoniec múka (môže byť aj špaldová) + kakao + PDP. Vylejeme na plech vyložený papierom. Upečieme na 180°Celzia cca 15 - 20 minút. Figy zalejeme vriacou vodou, necháme chvíľku odstáť, potom scedíme.
- Cesto 2: Kávu zalejem vriacou vodou, pridáme do nej maslo + čokoládu, necháme rozpustiť, dobre vymiešame. Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridáme cukor, potom žĺtka +čokoládovú zmes + múka (môže byť aj špaldová) + PDP, vylejeme na malý plech vyložený papierom na pečenie a dáme na 180°C piecť 15 - 20 minút.
- Vychladnuté druhé cesto potrháme, pridáme pokrájané figy, malý pohár džemu a premiešame. Ja som pridala aj nasekané orechy, ktoré mi ostali z pečenia čokoládových tyčiniek, bolo ich cca 40 g.
- Prvé cesto otočíme, odstránime papier, potrieme džemom a navrstvíme figovú plnku, uhladíme a dáme do chladu.
- Pripravíme si mliečny marcipán, ja som robila zo sto gramov, ale mala som ho len-len, takže nabudúce určite zo 150 g. Kukuričný sirup som kúpila v zdravej výžive a mám ho len na tento účel, osvedčil sa mi viac ako med, pridávam postupne, amareto veľmi opatrne, ak vám marcipán ostane riedky, neostáva nič iné len pridať mlieko a cukor. Rozvaľkáme ho na požadovanú veľkosť a pomocou valčeka ho prenesieme na vrch figovej plnky.
- Dáme do chladu. Potom pokrájame na kocky.
- Pripravíme si čokoládovú polevu rozpustením čokolády a tuku vo vodnom kúpeli, čokoláda musí byť hustá. Tu som použila ceru, ale keď som robila pre nás, dávala som kokosový tuk. Kocku si pomocou vidličky namočím a dám na tácku vyloženú papierom na pečenie. Dáme do chladu.
- Stuhnuté kocky som ešte dozdobila pomocou tej istej čokolády a malých ozdôb. Opäť dáme stuhnúť, potom vložíme do mufinkových košíčkov.
- Na oslavu som ešte pripravila -
Luxusné kávové košíčky
- Košíčky à la Bounty
- Maizenové kvietky, ale s klasickou múkou - Špaldovo-maizenové pečivo
- Čokoládové rohlíčky
- Kokosové úliky nesmeli chýbať.
- ♥
- Tieto som robila na oslavu pre syna k narodeninám so špaldovou múkou a kokosovým tukom.
|