Figaro rezy

Autor receptu: garanco

Hovorí sa, že receptov na jablkové koláče nie je nikdy dosť. Pridávam ďalší z mojej zbierky, nie je veľmi sladký, čo iste mnohí ocenia. Podobný recept už tu je, pridal ho šéfkuchár Marek Pethö, v trochu inom pomere surovín. V jeho konečnej verzii je cesto hrubšie a plnky málo. Možno sa niekomu bude páčiť aj tento môj .

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku s práškom do pečiva preosejeme do misy, do nej nastrúhame maslo - najlepšie je hneď vtedy ho vybrať z chladničky (maslo sa pekne zapracuje do múky a netreba sa s ním dlho "babrať" ).
  2. potom pridáme ostatné suroviny, vymiesime vláčne cesto a uložíme ho do chladu.(foto chýba:-) ) Teraz si pripravíme plnku: očistené jablká postrúhame najemno. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme kakao, mleté orechy, vanil. cukor a potom strúhané jablká.
  3. V inej mise vyšľaháme tuhý sneh z 5 bielkov - pridali sme to jedno, ktoré ostalo z cesta - a zľahka ho vmiešame do jablkovej hmoty.
  4. Cesto rozdelíme na dve časti, jednu časť vyvaľkáme a dáme na menší plech,vyložený papierom na pečenie. Na to rozotrieme plnku a prikryjeme druhým plátom cesta, trochu pritlačíme.Vrchné cesto popicháme vidličkou a pečieme pri 180st. asi 30 minút. Necháme vychladnúť.
  5. Čokoládu polámeme na kúsky a v rajnici s hrubým dnom necháme pri nízkej teplote rozpustiť aj s maslom, občas premiešame. Nakoniec pridáme lyžicu oleja, dobre rozmiešame, aby sa pekne leskla. Polejeme zákusok. Takto vyzerá v reze...