Fialové jedlo
Autor receptu: stefanm
Vopred upozorňuje odporcov vyprážaných jedál ktorý svojimi , dovolím si tvrdiť , až puritánskymi názormi priam odpudzujú opačnú skupinu konzumentov aby tento recept neotvárali ani zo zvedavosti ani kôli tomu , že bude obohatený o krásnu pesničku pani Hegerovej - Vaňa plná fialiek !!!
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu a kapusty postrúhame na jablkovom strúhadle , krátko opečieme na rozohriatom oleji a ...
- ... pridáme koreniny . Premiešame , podlejeme vodou a ...
- ... do mäkka udusíme .
- Vajíčka , mlieko , múku , cukor a soľ vymiešame na palacinkové cesto , pridáme posekaný kôpor a ...
- ...
- ... upečieme hrubšie slané palacinky .
- Naplníme ich vychladnutou kapustou , poskladáme a ...
- ... obalíme v trojobale .
- Do chrumkava ich vypražíme a hotovo .
- Ako prílohu so podával varené zemiaky , jogurtovu tatárku , domácu čalamádu ročník 2011 a ...
- ... pivo !!!