Sušienky

Feniklové sušienky plné pohody

Autor receptu: polepetko

Recept bol kedysi na stránke figaro.sk, potom zmizol. Neskôr som ho našiel na figaro.cz a už pre istotu zmizol aj odtiaľ. Škoda takého chutného receptu, tak som sa rozhodol ho hodiť sem na Varechu. Sušienky sú voňavé, mäkké a sú ozaj na pohodové popoludnia pri káve, či čaji. Vyskúšajte :)

15
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Postup

  1. Čokoládu si nasekáme na menšie kúsky, ale nie úplne na prach. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do krémova. Pridáme čokoládu, múku, soľ a fenikel a vypracujeme cesto. V pôvodnom recepte bola celá lyžička soli ale mne sa to už zdá potom veľmi slané.
  2. Po vypracovaní cesta z neho spravíme valček s priemerom cca 5 cm, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do mrazničky na cca 30 minút, aby sa nám ďalej s cestom dobre pracovalo.
  3. Valček nakrájame na cca 1cm hrubé plátky a ukladáme na plech. Treba im nechať medzi sebou trocha miesta, trochu sa roztečú, ale nie veľmi. Dáme upiecť na 160 °C v teplovzdušnej rúre (alebo 180 °C v klasickej) na 10 - 15 minút. Po vybratí z rúry ich necháme vychladnúť, najlepšie na mriežke a podávame.