zatvoriť
VYTLAČIŤ
Strukovinový guláš
Fazuľovo-cícerový guláš s quinoou
Autor receptu:
blissofplants
Suroviny
2 PL podľa vlastného výberu
olej
1 ks
cibuľa červená
2-3 strúčiky
cesnak
2-3 ks veľké
paradajky
1 ks
paprika červená
200 g suchá
fazuľa červená
1 ks veľký
zemiak
100 g (z konzervy)
cícer
soľ
korenie čierne
paprika červená sladká údená
bylinky sušené
podľa potreby
pyré paradajkové
(voliteľné)
quinoa
Postup
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, postupne pridáme nakrájanú papriku, paradajky a nadrobno nakrájaný cesnak.
Premiešame, pridáme vopred namočenú a prepláchnutú fazuľu, zalejeme vodou a varíme aspoň hodinu.
Ochutíme, pridáme na kocky nakrájaný zemiak, paradajkové pyré a varíme kým je fazuľa mäkká.
Na záver pridáme cícer z konzervy, dochutíme a podávame s chlebíkom alebo s quinoou.