Fazuľovica na kyslo (fotorecept)

Autor receptu: jody

Ďalšia z dlhého radu fazuľových polievok. Fazuľu a iné strukoviny ja veru môžem. Vy ste na tom ako?

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suchú fazuľu namočíme deň vopred aj s vavrínom do studenej vody.
  2. Na druhý deň v tej istej vode dáme variť. Pridáme ešte kožu z údenej slaniny a popučený cesnak. Nesolíme!
  3. Keď je fazuľa polomäkká, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a až teraz osolíme.
  4. Keď sú zemiaky takmer mäkké, smotanu rozmiešame s trochou múky a nalejeme do polievky. Prevaríme aspoň 5 min. Pridáme zo dve kopcové lyžice cukru a necháme rozpustiť. Keď sme polievku vypli, dochutíme octom.
  5. Dobrú chuť.