Fazuľovica mojej maminy

Autor receptu: lindarty

Ani neviem či mám tento recept zaradiť k polievkam, alebo hlavnému jedlu... My ju máme ako hlavné, celá rodina ju zbožňujeme. Mamina ju ako dieťa jedávala s buchtami so slivkovým lekvárom, no to už je na mňa divočina :-D

Postup

  1. Do vývaru z údeného mäsa si dáme variť fazuľu, pridáme bobkový list (ak nie je vývar, nič sa nedeje, často ju varievam s vodou, vtedy pridám ešte aj soľ). Varím v kuchte, čiže cca 1 a 1/2 hodinky.
  2. Kým sa fazuľa varí, očistím zemiaky, klobásku (najradšej máme gombaseckú) nakrájam na kolieska. Keď je fazuľa mäkká, pridám zemiaky nakrájané na kocky a klobásku. Varím ešte kým zemiaky zmäknú.
  3. V malom hrnci si pripravím zásmažku: olej, červená paprika, pretlačený cesnak, majoránka, hl. múka. Do hotovej zásmažky pridám studenú vodu, rýchlo premiešam a vlejem do vriacej fazuľovice. Povarím ešte asi 10 min. a fazuľovica je hotová. Papáme s krajcom čerstvého chlebíka. Najlepšia je aj tak vždy až na druhý deň, ak ovšem zostane :-p